Englisch B2.2 Aufbaustufe (10)

17.09.18 - 14.01.19, 14 Termine
    Lutz Timmsen

In den Kursen auf der Stufe B2 werden Sie
    - im freien Sprachgebrauch den Grad an Flüssigkeit, Situationsangemessenheit und Korrektheit steigern
    - komplexere und abstraktere Themen und Texte behandeln und dabei das Wortschatzspektrum erweitern
    - Kenntnisse erwerben, mit denen Sie anspruchsvolle sprachliche Situationen erfolgreich bewältigen, z.B. an Diskussionen teilnehmen, Gespräche zur Problem- und Konfliktlösung führen, etwas präsentieren.

Ziele der Aufbaustufe B2.2 :
    - sich aktiv verständigen, so dass ein normales Gespräch mit Muttersprachlern über die meisten Themen von allgemeinem Interesse gut möglich ist.
    - in Diskussionen eigene Ansichten durch Argumente und Kommentare begründen und verteidigen.
    - sich so ausdrücken, dass keine Missverständnissen entstehen.

In this course we will read and discuss contemporary short stories and some magazine articles. We will also analyse the dramatic structure of a theatre play. The main emphasis is on lively discussions so that you are able to improve your communication skills. Points of grammar will be revised.
    Kurs arbeitet ohne Lehrwerk. Es entstehen geringe Kosten für Unterrichtsmaterial.

17.09.18 - 14.01.19, 14 Termine
    Lutz Timmsen

- sich so ausdrücken, dass keine Missverständnissen entstehen.

This course will focus on expanding your conversation skills and strategies by talking about the latest news, cultural and social trends as well as any other topics of your interest. Documentary sources from newspapers and magazines will be provided to encourage discussions.

18.09.18 - 15.01.19, 14 Termine
    Ute Pierau

- sich so ausdrücken, dass keine Missverständnissen entstehen.

Do you enjoy reading and speaking English? This course aims at improving and developing fluency in speaking English by discussing short stories as well as doing language activities which encourage you to share your personal reactions and opinions. A little grammar practice every now and again reminds you how to get things just right.

19.09.18 - 16.01.19, 13 Termine
    Schwen-Hans Sörensen

- sich so ausdrücken, dass keine Missverständnissen entstehen.

In this course we offer a rich collection of articles on culture, travel, literature and everyday events in English speaking countries. Plenty of opportunity for discussing current topics, improving your grammar and expanding your vocabulary!

19.09.18 - 23.01.19, 14 Termine
    Sabine Rittner

- sich so ausdrücken, dass keine Missverständnissen entstehen.

You will have the chance to learn about current topics, read newspaper articles and short stories of the English-speaking world. Songs, recipes and travel tips will also enrich the lesson.

20.09.18 - 24.01.19, 14 Termine
    Gabriele Hansen

- sich so ausdrücken, dass keine Missverständnissen entstehen.

Topics: Cultural differences, living and working abroad, memories, age and interests, shops and shopping, pros and cons of cities. Language: Past tenses, modals, quantifiers, adjectives and adverbs.

Lehrwerk
    A NEW START - REFRESHER B2, New Edition (Cornelsen Verlag) , 1-3

20.09.18 - 24.01.19, 14 Termine
    Gabriele Hansen

Lehrwerk
    A NEW START - REFRESHER B2, New Edition (Cornelsen Verlag) , 7-8

20.09.18 - 06.12.18, 10 Termine
    Valerie Doyle
    Eimsbüttel

- sich so ausdrücken, dass keine Missverständnissen entstehen.

This course emphasizes the development of communication skills. We will read and discuss texts from a variety of sources covering a range of topics of international interest. The exact choice of topics will depend on your interests. Difficult points of grammar will be revised according to your needs.

15.10.18 - 17.12.18, 10 Termine
    Barbara Schwarz

- sich so ausdrücken, dass keine Missverständnissen entstehen.

Short stories, newspaper articles and everyday topics will encourage discussion. The aim is to improve your fluency, expand your vocabulary and keep your English up-to-date. We will look at some problem areas of grammar and revise structures to improve communication. Cost for copies: 3 EUR.

14.01.19 - 18.02.19, 6 Termine
    Barbara Schwarz