Englisch B1.3 Mittelstufe (13)

Fr. 17:00 - 20:45, 5 UStd.
    21.06.19 - 21.06.19, 1 Termin
    Ulf Schiefer

Be Sherlock Holmes for an evening! Crimes have been committed and you will be asked to solve them. Clues are hidden, which will allow you to draw your conclusions as to the motives of the criminal and the weapons that have been used. By discussing and exchanging your ideas with the other participants you will certainly identify the culprits in the end.

08.08.19 - 08.08.19, 1 Termin
    David Schroer

Do you have trouble with your English pronunciation? Are you sometimes misunderstood, even when you know the word is right? Then this is the course for you! You will listen to the most important examples of tricky pronunciation like /th/, /w/ and /ae/ and practice, practice, practice!

Geringe Kosten für Zusatzmaterial.

28.08.19 - 04.09.19, 2 Termine
    Barbara Schwarz

Do you find English listening exercises stressful? Do you often feel you missed half of the input? Relax! In this course you will learn strategies how to get the information you need - so that you feel more comfortable with listening exercises in the future.

Geringe Kosten für Zusatzmaterial.

04.02.19 - 03.06.19, 13 Termine
    Frank Lauenroth

Am Ende der Stufe B1 können Sie: eine Unterhaltung über alltägliche Themen und persönliche Interessen führen (z.B. über Arbeit, aktuelle Ereignisse, Reisen), Hoffnungen und Absichten äußern; die Handlung eines Filmes/Buches wiedergeben, über Meinungen (aus Zeitungen, Fernsehen) diskutieren.

In diesem Kurs lernen Sie in normalem Lerntempo.
    Der Kurs findet regelmäßig statt, und in Anschlusskursen können Sie mehrere Semester lang die Sprache weiterlernen.

Inhalte
    Private and public transport, health - at the doctor, alternative medicines. Grammar: conditional 2, countables and uncountables, question tags.

07.02.19 - 06.06.19, 14 Termine
    Stefanie Hoffmann-Sielaff

17.04.19 - 03.07.19, 10 Termine
    Thérèse Hoffmann

Gruppengröße: 6-9 Teilnehmer/innen.
    Letzter Termin liegt in den Hamburger Schulferien.

• Bereits begonnen
    Mo. - Fr. 09:00 - 15:30, 35 UStd.
    17.06.19 - 21.06.19, 5 Termine
    Raphael Byrne

In diesem Kurs können Sie sich den Lernstoff eines Standardkurses in 5 Tagen aneignen, wenn Sie regelmäßig teilnehmen und aktiv mitarbeiten. - Bitte beachten Sie die besonderen Teilnahmebedingungen für Bildungsurlaube.

Inhalte
    This is a course for students who have a good knowledge of English and who want to become more fluent.
    We will be dealing with the following topics: forms of living, migration, the environment, technology, the modern workplace, changes of the world, working conditions in other countries. This course intents to extend vocabulary by reading and talking about various texts. We also provide opportunity for revising some areas of English grammar (for example: reported speech, if-clauses, simple/progressive tenses).
    Fluency in speaking will be improved by using English in different situations. We will make use of materials designed to develop telephoning skills. Participants will be asked to contribute 8 Euro towards the costs of teaching material.

Zusätzlich zum Kursentgelt sind am ersten Kurstag 8 EUR für Unterrichtsmaterial zu entrichten.

• Bildungsurlaub
    11.09.19 - 08.01.20, 14 Termine

Kursnummer: 5333SBI12
    12.09.19 - 23.01.20, 14 Termine
    Jens Paetow
    Billstedt

17.09.19 - 14.01.20, 14 Termine
    Volker Tietge

06.02.19 - 05.06.19, 14 Termine
    Kathrin Löwenstein-Degenhard

Am Ende der Stufe B1 können Sie: eine flüssige Unterhaltung über alltägliche Themen führen (z.B. über Arbeit, aktuelle Ereignisse, Reisen), Hoffnungen und Absichten äußern; die Handlung eines Filmes/Buches wiedergeben, über Meinungen (aus Zeitungen, Fernsehen) diskutieren.

Wir bieten Englischkurse für ältere Menschen auf verschiedenen Stufen an. Die Kurse finden tagsüber statt und orientieren sich in Lernrhythmus, Tempo und Unterrichtsinhalten an den Interessen und Bedürfnissen älterer Menschen (auch wenn Sie schwerhörig sind, können Sie diese Kurse besuchen). Sie lernen ohne Zeitdruck und Stress. Abwechslungsreiche Übungen in der Gruppe regen Sie an, viel auf Englisch zu sprechen. Außerdem gibt es viele Informationen zu den verschiedenen Sprach- und Kulturräumen, wo Englisch gesprochen wird.
    Damit Sie die für Sie richtige Kursstufe finden, nutzen Sie bitte unsere Einstufungsberatung.

Inhalte
    Zum Thema "Technologie", über Sehenswürdigkeiten und sehenswerte Orte sprechen; Gefühle ausdrücken, technische Informationen geben und verstehen, seine Meinung äußern; Past perfect, Passiv, indirekte Rede.

Lehrwerk
    FAIRWAY B1 NEW, Kurs- Und Übungsbuch (Neuauflage 2016) (Ernst Klett Sprachen) , 7-9

06.02.19 - 05.06.19, 14 Termine

Inhalte
    You will improve your English speaking skills, vocabulary, pronunciation, and listening skills in a relaxed atmosphere. Among others we will read and discuss TRAVELLERS by Oliver Astley (ISBN 978-3-8174-1940-1).

11.09.19 - 08.01.20, 14 Termine

Inhalte
    You will improve your English speaking skills, vocabulary, pronunciation, and listening skills in a relaxed atmosphere. Among others we will read and discuss ‘The No. 1 Ladies' Detective Agency’ (Pearson Education, ISBN 978-1-4058-8198-2).